Tzatzikisalade

Bijgerecht met komkommer, venkel en radijs

Bereiding

  1. Verwijder de schil van de komkommers met een dunschiller en snijd de komkommer doormidden.
  2. Maak met de dunschiller linten van de komkommer tot aan de zaadlijst. Draai met regelmaat de komkommer zodat je eindigt met een vierkant blokje en leg de linten in een schaal.
  3. Halveer de venkel, snijd de onderkant eraf en verwijder het hart.
  4. Leg de venkel plat neer en snijd deze vervolgens zo dun mogelijk in halve ringen met de mandoline. Doe de gesneden venkel bij de komkommer in de schaal.
  5. Haal de munt en dille van de takjes, snijd deze ragfijn en doe bij de salade.
  6. Rasp de groene schil limoen boven de salade en pers vervolgens de helft van de limoen hierboven uit.
  7. Snijd de radijs in zo dun mogelijke plakjes en voeg toe aan de salade.
  8. Meng de salade en breng op smaak met zout, peper, olijfolie en eventueel nog wat limoensap.

 

Presentatie

Serveer de salade en tzatziki met de flatbreads en pork belly uit de oven.

 

Eet smakelijk!

 

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

  • 3 komkommer
  • 1 venkel
  • 8 munt takjes
  • 3 dille takjes
  • 1 limoen
  • 4 radijzen
  • 2 el olijfolie
  • Zout&peper