Pot-au-feu van groenten
Bijgerecht bij de diamanthaas met mosterdsausBereiding
1. Snijd de Spaanse peper fijn, schil de gember en snijd in plakjes.
2. Vul een pan met 3 liter water, leg hier een vel kombu in en breng tegen de kook aan.
3. Breng op smaak met steranijs, kardemompeulen, kruidnagel, sechuanpepers, gember, peper, citroenblad en sojasaus. Laat 45 minuten trekken tot een oosterse bouillon.
4. Snijd al het loof behalve de laatste 5 mm van de worteltjes, schil ze en snijd ze in de gewenste grootte.
5. Schil de knolselderij en snijd in frieten, maak de haricots verts aan één kant schoon, haal de peultjes aan één kant af.
6. Snijd de bieslook fijn.
7. Kook worteltjes, knolselderij, haricots verts, peultjes en doperwtjes in de oosterse bouillon tot beetgaar (begin met de worteltjes, na 2 minuten de knolselderij, na een minuut de haricots verts en de peultjes en na weer 1 minuut de doperwtjes). Giet na de laatste minuut alle groenten af en laat uitdampen.
À la minute
Smelt de boter in een diepe pan en verwarm hier rustig alle groenten in. Roer regelmatig om maar zorg dat de groente niet kapot gaat. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de diamanthaas en mosterdsaus