Bread and butter

Met Griekse yoghurt, sinaasappel en venkel

Bereiding bread and butter

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Snijd het brood in grove blokken van ongeveer 2 centimeter dik.
3. Rasp 1 venkel met de meest grove kant va nde blokrasp.
4. Meng de eieren en de room met een staafmixer.
5. Meng in een grote mengkom de suiker met de rozijnen, speculaaskruiden en een snufje zout.
6. Doe alles bij elkaar in één kom.
7. Verdeel het mengsel over de kleine ovenschaaltjes en bak in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
8. Laat afkoelen.

Sinaasappel & venkel

1. Neem de sinaasappels en snijd de boven- en onderkant er dun af.
2. Zet de sinaasappel neer op een van de gesneden kanten en snijd de schil inclusief het wit er met een koksmes af.
3. Snijd de partjes tussen de vliezen van de sinaasappel uit.
4. Knijp het overgebleven sap uit over de partjes.
5. Snijd de tweede venkel door de helft en snijd de driekhoekvormige kern eruit.
6. Schaaf er flinterdunne plakken van met behulp van een mandoline.
7. Meng de venkel met de sinaasappel.

À la minute

1. Verdeel de venkel en de sinaasappel over de schaaltjes met bread and butter.
2. Garneer met de Griekse yoghurt.

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

375 gram room
2 eieren
100 gram suiker
2 stuks venkel
25 gram rozijnen (geweld in warm water)
400 gram pompoenpitbrood
snuf zout
5 gram speculaaskruiden
5 handsinaasappels
300 gram Griekse yoghurt